Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тироидни хормони
Anti-TG (Aнтитиреоглобулин)

Клиничко значење:

 Многу имунолошки предизвикани болести  се пратени со реакција на автоантигените на штитната жлезда.

Такви автоимуни процеси можат да делуваат на функцијата и растот на жлездата, но и на разорување на нејзините ќелии со појава на автоантитела во крвта на испитаникот. Заболувања (Хашимото синдром, системски лупус, дијабетес тип I).

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015