Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тироидни хормони
TG (Тиреоглобулин)

Клиничко значење:

Tиреоглобулин или тироксин – врзувачки глобулин е главен транспортен протеин на кој се врзуваат тиреоидните хормони во крвта.

За овој протеин е врзан околу 78% од Т4, додека Т3 е претежно врзан за албумините и преалбумините.

Со врзувањето за овој протеин се обезбедува минимален губиток на хормоните со бубрежната екскреција и се одржува константна количина на хормоните, достапна на сите ткива.

 

 

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015