Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тироидни хормони
fT3 (Слободен T3)

Клиничко значење:

Иако е fT3 oколу 5 пати метаболички поактивен од fT4, неговото одредување нема такво клиничко значење како fT4.

Имено, концентацијата на Т3 и fT3 во крвта, се показатели на претварањето од Т4, а помалку показатели на тиреоидната секреција, односно капацитетот на врзување за транспортните протеини.

 

 

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015