Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Тироидни хормони
TSH

Клиничко значење:

Тиреостимулаторниот хормон се лачи во предниот резен на хипофизата.

TSH ја стимулира штитната жлезда да ги лачи хормоните тријод тиронин и тироксин (T3 и Т4).

Неговото излачување во циркулацијата зависи од концентрацијата на овие хормони, а одредување на активноста е нужно за проценка на функцијата на штитната жлезда, како и оската хипоталамус-хипофиза-штитна- жлезда.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015