Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Срцеви биомаркери
Хомоцистеин

Клиничко значење:

Аминокиселина која се наоѓа во сите клетки во мали количини. Доколку се наруши метаболизмот на хомоцистеинот, од клетките истиот се транспортира и преоѓа во циркулацијата.

Зголемената концентрација на хомоцистеинот се однесува на зголемениот ризик од болести на коронарните артерии, тромбоемболија (запушување на вените). При поставување на дијагноза за конгестивни болести на срцето, срцеви дисфункции користи како додатна анализа.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015