Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Срцеви биомаркери
ACE (Angiotensin I)

Клиничко значење:

Ензим кој нормално е присутен во бубрегот и други периферни ткива. Најмногу е присутен во белите дробови (ендотелот на крвните садови).  Покачувањето на активноста на ACE оди во прилог на болеста саркоидоза (системско грануломатозно заболување на белите дробови), а намалената активност се јавува при заболување на бубрези и опструкции на белите дробови.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015