Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Срцеви биомаркери
CK-MB (Креатин киназа изоензим MB)

Клиничко значење:

Креатин киназа е специфичен маркер за дијагноза на AMI (акутен миокарден инфаркт) кој се јавува во крвта во првите 2-6h по настанување на истиот. Клинички важен во дијагноза на траума на срце, некои мускулни дистрофии и кај некои пациенти на дијализа.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015