Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Метаболити
Уреа

Клиничко значење:

Краен метаболен продукт од катаболизмот на протеините. Се отстранува од организмот преку бубрезите со иста брзина со која настанува, за да не дојде до натрупување во крвта и појава на уремија.

Концентрацијата на уреа се зголемува при бубрежни заболувања и затоа нејзиното одредување во серум и урина се користи за следење на фунцијата на бубрезите.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015