Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Метаболити
Мочна киселина

Клиничко значење:

Производ на катаболизмот (разложувањето) на пурините. Зголемени вредности се јавуваат кај ГИХТ (таложење на кристали на мочна киселина во зглобовите), заради намалена филтрација на бубрезите. Може да се јават и кај висок крвен притисок, трудници, алкохолишари, труење со храна и др. Намалената концентрација е без дијагностичко значење.

Концентрација се одредува во серум и урина.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015