Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Липиден статус
Aполипопротеини А1 и В

Клиничко значење:

Аполипопротеини се протеини кои освен липидите се составен дел на липопротеинските честички.

Aпо А-I  е потребен за биосинтеза на ХДЛ липопротеините; дефектот во неговата синтеза ќе резултира со зголемен ризик од  атеросклероза и коронарна болест.

 

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015