Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Протеински статус
Церулоплазмин

Клиничко значење:

Церулоплазминот е гликопротеин кој се синтетизира во црниот дроб и е главен протеински носач на бакарот во човековиот организам.

Од дијагностичка значење е за Вилсоновата болест,во која настанува дегенерација на црниот дроб.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015