Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Протеински статус
Албумини

Клиничко значење:

Албумините се најзастапени протеини во крвната плазма,

 Се синтетизир во црниот дроб и има улога во транспортот на материите.

Зголемени вредности се јавуваат во случај на дехидратација, додека намалените вредности на овој протеин посочуваат на нарушување на метаболизмот на протеините и црниот дроб.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015