Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Протеински статус
Вкупни протеини

Клиничко значење:

Концентрацијата на протеините во крвта зависи од повеќе фактори: нутрициона состојба, функција на витални органи (црн дроб, бубрег, коскена срцевина), хидратација и друго. Нивото на протеините посочува на заболувања на овие органи.

Вкупните протеини се составени од албумини (2/3) и глобулини (1/3).

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015