Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
Панкреасна амилаза

Клиничко значење:

Покачувањето на алфа амилазната активност не е специфично индикативна за пореметувања на панкреасната функција, со оглед дека ензимот се излачува и од плунковите жлезди и др. органи.

Клиничката евалуација на пациенти со акутен панкреатит покажува дека  панкреасната амилаза е многу по осетлива отколку вкупната или алфа амилазата.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015