Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
Холинестераза

Клиничко значење:

Постојат две форми на овој ензим:ацетилхолинестрераза и псеудохолинестераза.

Одредувањето на активноста на овој ензим е значајно при невролошки заболувања и токсични оштетувања на црниот дроб.

При тровања со органофосфати, нејзината активност се намалува.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015