Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
Алдолаза

Клиничко значење:

Алдолазата е застапена  во скелетните мускули, црниот дроб, мозокот и други ткива.

Има многу важна улога во метаболизмот на гликозата.

Се одредува при заболувања на органите во кој што се наоѓа, со цел поставување на дијагноза и ординирање на терапија.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015