Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
CK (Креатин киназа)

Клиничко значење:

Ензимот креатин киназа има три изоензими застапени во срцевиот мускул, мускулите и мозокот.

Зголемена активност се јавува при оштетување на соответните ткива и органи. ( срцевиот мускул, воспалување на мускулите и на мозокот.)

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015