Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
Липаза

Клиничко значење:

Липазата ги разградува мастите од храната и овозможува нивна  апсорбција во цревата.

Најзастапена е во усната празнина, панкреасот и желудникот.

Нејзиното одредување има значење  во дијгностицирање и мониторинг на заболувања на панкреасот.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015