Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
GGT (Гама глутамат транспептидаза)

Клиничко значење:

Гама глутамат трансферазата е најзастапена во црниот дроб, бубрезите, срцето и мозокот.

Зголемени вредности се јавуваат при:

- заболувања и оштетувања на црниот дроб

- воспалувања на панкреасот

- инфаркт на срцевиот мускул и др.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015