Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
ALAT (Аланин аминотрансфераза)

Клиничко значење:

Одредувањето на ензимот аланин амино трансфераза, при што се зголемуваат неговите вредности се јавува кај:

- акутно оштетување на црниот дроб

- кај вирусен хепатит

- заболувања на панкреасот

- инфакрт на срцевиот мускул

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015