Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
ASAT (Аспартат аминотрансфераза)

Клиничко значење:

Овој ензим е застапен во црниот дроб, срцевиот мускул, нешто помалку во мозокот, бубрезите, панкреасот, белите дробови и во низа други органи.

Зголемени вредности: при заболувања на црниот дроб (при акутни инфекции, токсични оштетувања, цироза) и инфаркт на срцевиот мускул.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015