Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Ензимски статус
ALP (Алкална фосфатаза)

Клиничко значење:

Алкалната фосфатаза е најмногу присутна во епителот на тенкото црево, коските, црниот дроб, бубрежните тубули, плацентата и леукоцитите.

Зголемени вредности се јавуваат при застој во жолчните патишта, болести на црниот дроб и коските. Зголемени физиолошки вредности има  кај трудницте во третото тримесечје.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015