Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Глициден статус
Фруктозамин

Клиничко значење:

Фруктозаминот е продукт на неензимска реакција меѓу моносахаридите (обично глукоза) и некои компоненти од крвните протеини.

Тестот го показува степенот на хипергликемија во последните три недели и битен е во пратење на терапијата кај дијабет.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015