Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Глициден статус
Инсулин

Клиничко значење:

Инсулинот е хормон кој се лачи во панкреасот. Значаен е за регулација на гликозата во крвта, со што учествува во метаболизмот на јагленитехидрати и мастите во организмот. Неговата примарна улога е внес на гликозата од крвта во клетките, каде што е неопходна како основен извор на енергија. Исто така инсулинот овозможува прекумерната гликоза да се складира во мускулите и во црниот дроб (гликогенеза).

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015