Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Глициден статус
ОGTT (Орален тест за толеранција на гликоза)

Клиничко значење:

Овој тест се користи во дијагноза на дијабет и интолеранција на гликоза.

Со неколкукратно одредување на гликозата во крвта на гладно и по оптеретување, се прати нејзината концентрацијата во крвта во одредени временски интервали.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015