Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Маркери за анемија
Фолна киселина

Клиничко значење:

Фолната киселина е непходна за нормален метаболизам, синтеза на ДНК и регенерација на црвените крвни зрнца.

Нејзиниот недостаток може да доведе до мегалобластична анемија.

Во бременоста потребите од фолната киселина се двојно зголемени.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015