Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Маркери за анемија
Хаптоглобинот

Клиничко значење:

Хаптоглобинот е транспортен протеин за врзување на хемоглобинот во комплекс кој се депонира во хепатоцитите.

Намалување на нивото на слободен хаптоглобин посочува на интраваскуларна хемолиза.

Неговото одредување е важно во проценка на акутните инфламаторни процеси и фенотипска диференцијација во утврдување на татковството.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015