Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Маркери за анемија
Феритин

Клиничко значење:

Феритинот претставува комплекс на протеини и железо.

Се наоѓа во сите ткива, а најмногу го има во коскената срцевина, во црниот дроб и слезенката.

Нивото на феритинот во серумот е одраз на целокупната количина на железо во телото.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015