Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Маркери за анемија
UIBC (Незаситен капацитет на врзување на железото)

Клиничко значење:

Физиолошки, само еден  дел од серумскиот трансферин е врзан за железото, а другиот е слободен, т.е. незаситен.

Тој дел на трансферинот кој сеуште може да врзе железо се означува как незаситен  капацитет на врзување на железото (UIBC).

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015