Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Маркери за анемија
Fe (Серумско железо)

Клиничко значење:

Железото е составен дел на хемоглобинот koj го врзува кислородот и го пренесува до сите клетки.

Дневните вредностите на железото во крвта се многу варијабилни, (и до 100%), заради малата концентација во циркулацијата (0,1%). Поради тоа, најдобар параметар за резервите на железо е одредувањето на трансфеин и феритин.

Концентрацијата на железото во крвта е од големо значење за дијагностика и следење на феро дефицитната анемија.

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015