Тел: +389 (0)2 311 2464 ; 078/492-294  |  E-mail : laboratorija@bioteklab.com.mk
Почетна  |   За Нас  |   Контакт  |   Работно време  |  
MK  |  
Анализи / Биохемиска Лабораторија / Хeмостаза
PT (Протромбинско време)

Клиничко значење:

Протромбинското време (PT) е параметар за детекција на пореметување на егзогениот пат на хемостазата (коагулација).

Се одредува предоперативно, при заболувања на црниот дроб и пратење на антикоагулациската терапија, при што се користи односот INR ( меѓународен нормализиран однос).

Анализи
Ценовници
Ценовник на анализи
Погледнете го ценовникот на Биотек лабораторија.
Сите права се задржани - БИOTEK ЛАБОРАТОРИЈА - 2015